Yoga

Yoga betyder mer än ett sätt att träna. Med en kombination av fysiska ställningar och rörelser, andningsövningar, avslappning och koncentrations- och medationstekniker är yoga ett verktyg för att skapa harmoni mellan kropp, själ och medvetande. Redan i början av yogapraktiken löser vi upp spänningar och blockeringar som finns i kroppen, lär oss att hantera stress på ett bättre sätt och får motivation för en hälsosam livsstil. Regelbunden praktik hjälper till att stärka musklerna, öka flexibiliteten, lindra olika typer av värk med mera. Yogapraktiken kan också anpassas individuellt enligt kroppstyp eller hälsotillstånd.

Vi på Ayurvilla använder yoga båda som terapi och som friskvård och har klasser för vuxna, barn, gravida och äldre samt familjeyoga, där föräldrar och barn kan öva tillsammans. Alla våra yogaklasser inkluderar andningsteknik, asanas (den fysiska delen), ibland meditation och alltid en fullständig avslappning. Våra yogakunder känner att de får mer energi för vardagen efter bara två yogaklasser per vecka.

Klassisk yoga

Yogaklass som baseras på klassisk yoga vilken är grunden till alla yogaskolor som finns idag. Du är välkommen oavsett om du är en erfaren yogi eller nybörjare. Vi anpassar positionerna (asanas) till din kroppstyp, dina möjligheter och eventuella problem. Hos oss skadar yoga ingen utan används som terapi. Varje klass börjar vi med att fokusera på oss själva med hjälp av en kortare meditation och andningsövning. Sedan utövar vi asanas – yogaställningar, sedan fortsätter vi med andningsövningar och avslutar alltid med en djupgående avslappning eller enklare meditation. 
Om du är i speciellt behov att praktisera yoga i egen takt, då rekommenderar vi att du väljer den privata varianten där vi sätter upp ett program speciellt för dig som vi sedan kan justera enligt din utveckling och dina behov.

Varför ska du välja yoga?

Svaret är enkelt – yogan ger oss balans och avslappning – just det som saknas i vårt vardagsliv. Efter varje yogatillfälle känner våra kunder sig lugnare, de stressar mycket mindre i vardagen och får mer energi. Prova du också, oavsett din ålder, erfarenhet eller hälsotillstånd. Du är alltid välkommen!

Under hösten 2020 har vi följande yogaklasser:

Yoga Mix — ett blandat klass som passar båda nybörjare och mer erfarna utövare. Anpassas till din nivå. 90 min. Tisdagar 18:30-20:00

Yoga Vidare — en djupare fortsättningsklass för er som praktiserat minst 3 månader tidigare hos oss. 90 min. Lördagar 10:30-12:00

Yoga Grund — en yogakurs för er som vill lära sig yoga från grunden steg för steg. Med hemläxa och en del teori.
8 ggr x 90 min. Pris — 1300 kr. Börjar den 09 september.  Drop-in gäller också .                 Torsdagar 16:30-17:30

*OBS! Kursen äger rum vid minst 4 deltagare. Plats ska reserveras för varje lektion och senast 2 tim. innan.

Anmäl dig här

Du anmäler dig bara för kursen, en gång och sedan bokar tid vid varje tillfälle (genom BOKA knappen nedan).

Andra prismöjligheter:
💰 En gång drop-in — 159 кr
💰 Kort 10 ggr (giltigt i 4 månader från startdatumet) — 1200 кr
💰 Kort 20 ggr (giltigt i 6 månader) — 2000 кr
💰 Månadskort (gäller för alla klasser inkl. kurs) — 1000 kr
💰 3-månaderskort (gäller för alla klasser inkl. kurs) — 2200 kr
💰 Säsongkort (gäller alla tillfällen Sept-Dec) — 3000 кr

Barnyoga

Det var en gång… så börjar yogasagorna för barn hos oss på Ayurvilla. Tillsammans lär vi oss yogapositioner och rörelser, reser i djurens värld, letar efter skatten som gömmer sig i oss själva, lär oss andas på riktigt och slappna av ordentligt.

Varför är yoga bra för ditt barn?

Yoga hjälper ditt barn att må bra både i kropp och själ. Den utvecklar musklernas rörlighet samt förbättrar motorik och balans. I yogapositioner sker även massage av inre organ, dessutom ökar syresättningen och blodflödet. Yoga stärker barnets hälsa…

…Läs mer

Gravidyoga

Graviditeten är en tid då kvinnan börjar tänka mer på sig själv och det nya liv som hon bär inom sig. Nu är det dags att lyssna mer på kroppens signaler och äta nyttigare, röra på sig lite försiktigare och vara mer medveten om varje steg du tar.

Gravidyoga är ett steg mot mot ett hälsosammare barn och en hälsosammare mamma och passar lika bra dig som har utövat yoga tidigare eller vill prova för första gången i livet…

…Läs mer