yoga_header2

Yoga

Yoga betyder mer än ett sätt att träna. Med en kombination av fysiska ställningar och rörelser, andningsövningar, avslappning och koncentrations- och medationstekniker är yoga ett verktyg för att skapa harmoni mellan kropp, själ och medvetande. Redan i början av yogapraktiken löser vi upp spänningar och blockeringar som finns i kroppen, lär oss att hantera stress på ett bättre sätt och får motivation för en hälsosam livsstil. Regelbunden praktik hjälper till att stärka musklerna, öka flexibiliteten, lindra olika typer av värk med mera. Yogapraktiken kan också anpassas individuellt enligt kroppstyp eller hälsotillstånd.

Vi på Ayurvilla använder yoga båda som terapi och som friskvård och har klasser för vuxna, barn, gravida och äldre samt familjeyoga, där föräldrar och barn kan öva tillsammans. Alla våra yogaklasser inkluderar andningsteknik, asanas (den fysiska delen), ibland meditation och alltid en fullständig avslappning. Våra yogakunder känner att de får mer energi för vardagen efter bara två yogaklasser per vecka.

Klassisk yoga

Yogaklass som baseras på klassisk yoga vilken är grunden till alla yogaskolor som finns idag. Du är välkommen oavsett om du är en erfaren yogi eller nybörjare. Vi anpassar positionerna (asanas) till din kroppstyp, dina möjligheter och eventuella problem. Hos oss skadar yoga ingen utan används som terapi. I grupp börjar vi med att fokusera på oss själva och på utövandet med hjälp av en kortare meditation och andningsövning. Sedan utövar vi asanas – yogaställningar – som anpassas till varje person efter förmåga. Efter den fysiska delen kan det vara meditation eller andningsövningar (eller båda) och vi avslutar alltid med en djupgående avslappning. 
Om du är i speciellt behov att praktisera yoga i egen takt, då rekommenderar vi att du väljer den privata varianten där vi sätter upp ett program speciellt för dig som vi sedan kan justera enligt din utveckling och dina behov.

Varför ska du välja yoga?

Svaret är enkelt – yogan ger oss balans och avslappning – just det som saknas i vårt vardagsliv. Efter varje yogatillfälle känner våra kunder sig lugnare, de stressar mycket mindre i vardagen och får mer energi. Prova du också, oavsett din ålder, erfarenhet eller hälsotillstånd. Du är alltid välkommen!

Barnyoga

Det var en gång… så börjar yogasagorna för barn hos oss på Ayurvilla. Tillsammans lär vi oss yogapositioner och rörelser, reser i djurens värld, letar efter skatten som gömmer sig i oss själva, lär oss andas på riktigt och slappna av ordentligt.

Varför är yoga bra för ditt barn?

Yoga hjälper ditt barn att må bra både i kropp och själ. Den utvecklar musklernas rörlighet samt förbättrar motorik och balans. I yogapositioner sker även massage av inre organ, dessutom ökar syresättningen och blodflödet. Yoga stärker barnets hälsa…

…Läs mer

Gravidyoga

Graviditeten är en tid då kvinnan börjar tänka mer på sig själv och det nya liv som hon bär inom sig. Nu är det dags att lyssna mer på kroppens signaler och äta nyttigare, röra på sig lite försiktigare och vara mer medveten om varje steg du tar.

Gravidyoga är ett steg mot mot ett hälsosammare barn och en hälsosammare mamma och passar lika bra dig som har utövat yoga tidigare eller vill prova för första gången i livet…

…Läs mer