Vikt och Hälsa

Ayurveda betyder “kunskap om livet” och är ett 5000-6000 år gammalt medicinskt hälsosystem. Idag är ayurveda godkänt av WHO (World Health Organization) och praktiseras i Indien tillsammans med västerländsk medicin.

Enligt ayurveda är hälsan ett naturligt tillstånd som våra kroppar strävar efter hela tiden och har stor potential att återställa om vi ger den chansen.

Den centrala grundsatsen i den ayurvediska vetenskapen är att varje människa är unik och består av en individuell kombination av de tre doshorna (kroppstyperna) som heter Vata, Pitta och Kapha. Din unika kombination kan ”beskrivas och förklaras” av en kunnig hälsorådgivare. Det vill säga att du får information om allt som händer i kroppen, sinnet och medvetandet.

Med hjälp av den urgamla ayurvediska kunskapen, som vi har anpassat till vårt moderna liv, kan du börja med en hälsosammare livsstil. Bli av med dina besvär som du inte känner till orsaken till (migrän, ryggbesvär, PMS, matsmältningsproblem, allergier, eksem med flera). Gå ner eller upp i vikt, bli av med kronisk trötthet och stress, hitta balansen i din kropp, ditt sinne och ditt medvetande.

Att du skall uppnå balans, harmoni och hälsa är vårt mål som hälsorådgivare och vi kan uppnå detta tillsammans med dig. Hälsan kan bibehållas, återställas eller byggas på med rätt diagnostik av ditt hälsotillstånd och kroppstyp (dosha). Processen är enkel: vi ger dig rekommendationer, du följer dem noggrant och med tålamod så kommer resultatet att kännas snart.

Vi erbjuder dig en fullständig hälsokonsultation och ett val av detox (kropprensningsprogram) som är bekvämt att följa.

Läs mer nedan om våra alternativ eller boka tid direkt:

Hälsokonsultation

Inga allmänna råd fungerar lika bra för alla, därför behöver varje person undersökas och behandlas individuellt för att uppnå bästa resultat. Som undersökningsmetod använder vi pulsdiagnostik, tungdiagnostik och vid behov tittar vi på naglar, hy, ögon med flera. Personliga samtal används också för att få en fullständig bild av ditt hälsotillstånd. Sedan förbereder vi en lista på rekommendationer som passar ditt nuvarande tillstånd. Du får hem en lista på passande och opassande produkter, yogapositioner, andningsövningar, behandlingar och kosttillskott som behövs för att komma i balans…

…Läs mer

Detoxprogram

De flesta av oss tar hand om sina lägenheter och bilar mer än sin egen kropp. I yogan står det att kroppen ska ses som ett tempel för själen och därför ska hållas rent och välfungerande. Vi behöver alla göra en storstädning, inte bara på utsidan men också på insidan av våra kroppar. Detta gör man en eller två gånger om året med hjälp av detox eller kroppsrensning.

Det gäller dock att inte välja vilken detox som helst. Vi har olika kroppstyp och en detox som passar en person med stark matsmältning och hög värmekänsla i kroppen kan till och med vara farlig för en annan som smälter mat långsamt och lagrar vikt lätt. Längden på vald detox ska också väljas individuellt och beror på ditt hälsotillstånd och dina möjligheter.

…Läs mer