Ryggakut & Terapi

Nästan alla människor drabbas av ryggsmärta eller nedsatt rörlighet någon gång i livet. Ischias, diskbråck, spänningar i musklerna, ryggskott – smärtan kan komma i många former och av olika anledningar.

Vi har goda nyheter. Hos oss hittar du de mest effektiva, snabbverkande och naturliga terapierna och metoderna som äntligen kan bryta den onda cirkeln och oavsett anledning — rädda din rygg.

Störst vikt lägger vi på de vitaliserade ayurvediska ryggbehandlingarna; Kati Chikitsa, terapeutisk Yoga för din rygg, Yogamassage samt en del modernare terapiformer som exempelvis terapibrädan, pilatesbollen eller rörelser från back-2-life redskapen.

Glöm alla myter! Vi lär dig vad som verkligen utlöser smärta och vilka åtgärder du kan vidta. Bortse från alla förlegade råd om hur ryggen ska behandlas.

Vi ger dig unika steg-för-steg program för smärtfrihet med långsiktig effekt.

Förutom enstaka akutbehandlingar rekommenderar vi dig starkt att delta i vårt unika steg-för-steg program som består av en konsultation där vi diskuterar ditt problem, vid behov undersöker dig och rekommenderar den bästa terapin eller en kombination av individuellt anpassade terapier som vi kallar för steg 1, 2 och 3.

Vila, avlastning och värme är i steg 1 den första hjälpen vid akuta smärtor. I steg 2 bekämpar du effektivt de bakomliggande orsakerna med tränings- och yogaövningar och massage för att göra kroppen funktionsduglig. I steg 3 arbetar du målinriktat på att stärka musklerna och även anpassa dina kost- och vardagsvanor för att på bästa sätt behålla en god form livet ut.

Paketpris för hela programmet ligger från 1495 kr och inkluderar 60 min hälsokonsultation, 60 min individanpassad Ayurvedisk massage med mycket stark terapeutisk effekt, 60 min yogaterapi eller personlig träning. En riktigt bra och snabbverkande paketlösning med goda resultat redan efter första besöket och positiv feedback från klienter som provat den!

Ryggbehandlingar och massage

Beroende på dina ryggproblem vid ditt första besök rekommenderar vi dig den terapi eller massage som lindrar problemet på bästa sätt. Om dina problem är allvarliga kan vi eventuellt rekommendera en annan specialist.

Vi väljer mellan:
Kati Chikitsa

Kati Chikitsa – en snabbverkande smärtstillande och antiinflammatorisk ayurvedisk terapi som används vid rygg-och reumatiska besvär.

…Läs mer
Yogamassage

Yogamassage — mycket snabbverkande vid rygg- och nackbesvär, ischias och andra former av värk. Behandlingen är också väldigt skön och avkopplande.

…Läs mer
Terapeutisk massage som passar just dig

Terapeutisk massage som passar just dig – en läkande individanpassad helkroppsmassage som kombinerar olika tekniker från svensk och ayurvedisk massage, triggerpunktsmassage, yogamassage med flera.

…Läs mer
Rygg- och axelmassage

Rygg- och axelmassage – en djupare massage baserad på modernare kombinationer av terapeutiska ryggbehandlingar där musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar samt med specifik behandling av triggerpunkter och stretchningar.

…Läs mer

Du kan boka en valfri massage av de ovan nämnda och lämna ett meddelande vid bokningen om du är osäker på vilken terapi som behövs.

Yogaterapi rygg

Yogaterapin är en del av yogan som är anpassad till att balansera olika hälsoproblem som kan finnas i kroppen. Yogaterapi rygg är ett specialutvecklat program som hjälper till att lindra ryggsmärta, slappna av och stärka musklerna. På lång sikt och vid daglig användning kan yogaterapin i sig hjälpa dig glömma att du någon gång haft ryggproblem och förebygga nya.

Vi går igenom programmet, anpassar det efter dina behov och du får ett program med dig hem för att öva hemma. När vi träffas nästa gång, anpassar vi programmet till ditt förbättrade hälsotillstånd och du får ett nytt veckoprogram. Det rekommenderas att vi träffas veckovis i början vid minst 3 tillfällen för att nå bästa resultat. Därefter anpassas våra träffar till din läkningshastighet.

Paket ryggterapi

I paketet ingår 10 anpassade behandlingar à 60 minuter från vår ryggterapilista, 3 yogaterapi rygg tillfällen och en gratis konsultation vid ditt första besök. Vi bjuder också två andra terapier om det verkar finnas behov för dem: Back-2-Life och ryggbrädan.

Back-2-Life

Back-2-Life — terapin är en revolutionerande teknologi, Kontinuerlig passiv rörelse som slappnar av spända muskler, frigör ihoptryckta ryggkotor och rätar upp ryggraden så att den svåraste ryggsmärta minskar eller försvinner.

Hur går det till:

Du ligger på rygg och slappnar av i 12 minuter medan Back-2-Life-teknologin jobbar med dina problemområden – se bild.

Ryggbrädametoden

Ryggbräda‎metoden är mycket bra för dig med diskkompression och degenerativa förändringar som leder till smärttillstånd i form av ryggskott, diskbråck, ischias, nackont och så vidare.

Behandlingsformen kallas för «traktion» (sträckbehandling) när leder, diskar och kotpelare dras isär naturligt av din egen kroppsvikt. Oftast räcker det med endast 5-10 minuters hängning i ryggbrädan för att få en tydlig smärtlindring.

Hur går det till:

Vi fixerar fötterna i brädan och tippar dig sedan långsamt bakåt. Först- till horisontalt läge och sen — lite mer till en behaglig vinkel tills det känns som att du hänger med huvudet neråt. Då sträcks kroppen ut på ett bekvämt sätt och hjälper till att låsa upp dina rygglåsningar.

PAKETPRIS: 6 500 kr (ord. pris 8 500 kr). Bokas som en valfri ryggbehandling och diskuteras vid ditt första besök.